• Νέα
  • 2η Επιστημονική Ημερίδα Καρκίνου του Μαστού - 10 Νοεμβρίου 2012

2η Επιστημονική Ημερίδα Καρκίνου του Μαστού - 10 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση 

Μετά από την περσινή ανταπόκριση στην 1η Επιστημονική Διημερίδα της Γ΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στη 2η Επιστημονική Ημερίδα της Γ΄Μ΄& Γ΄της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού.

Η Ημερίδα μας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου της Κλινικής. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια κλινική οντότητα που απαιτεί τη συνεργασία και το συντονισμό πολλών ιατρικών ειδικοτήτων, εργαστηριακών και κλινικών. Με αυτό το πνεύμα έχουν επιλεχθεί θέματα από τη διαγνωστική προσέγγιση έως τη χειρουργική αντιμετώπιση με σύγχρονες μεθόδους και τη θεραπευτική προσέγγιση με στοχευμένες θεραπείες βάσει της μοριακής "υπογραφής" του όγκου του μαστού. Στον χρόνο που πέρασε συντελέστηκαν αρκετές αλλαγές στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου και σε αυτές θα είναι εστιασμένη η φετινή ημερίδα.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των γυναικολόγων, χειρουργών, ογκολόγων, ακτινοθεραπευτών, ακτινολόγων και παθολογοανατόμων για τις σύγχρονες εξελίξεις σε όλα τα θέματα που αφορούν στο μαστό. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αιχμής γύρω από τα οποία εγείρονται πολλές επιστημονικές συζητήσεις.

sidebar2-

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους νέους συναδέλφους αλλά και σε φοιτητές να παρακολουθήσουν τη διαγνωστική προσέγγιση ενδιαφερόντων περιστατικών που προβλημάτισαν έμπειρους εξειδικευμένους ακτινολόγους στις αλλοιώσεις του μαστού ώστε να αποκτήσουν καλή γνώση των θεραπευτικών χειρισμών που θα ακολουθήσουν προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω επαγγελματική τους πορεία.

Με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή σας στη ημερίδα μας θα είναι εποικοδομητική, σας καλωσορίζουμε και φέτος στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο.

 

 

Δημήτριος Κασσάνος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Γ΄ Μαιευτικής 
Γυναικολογικής Κλινικής
Φιορίτα Πουλακάκη
Χειρουργός μαστού, PhD,
EBSQ on Breast Surgery

 

 

Εκτύπωση Email

ΙΑΤΡΕΙΟ: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: Αναστασίου Τσόχα και Δημ. Σούτσου, Αθήνα 115 21, 3ος όροφος. Τηλ. γραμματείας: 6974038749
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου 115 21 Αθήνα. Τηλ.:210 6416 624, Fax.: 210 6416634
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ: 6944530710, 6974038749, 210 6416624, Fax.: 210 6416634; email:poulakakifiorita@yahoo.com

1

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3